18 та 19 травня в Музеї Міста можна буде оглянути декілька об’єктів, які презентують культурну спадщину сучасного міста у форматі pop-up виставки. Студенти третього курсу культурології УКУ взяли на себе роль кураторів колекції та спробували музеєфікувати місто. Цим проектом ми шукатимемо відповідь на питання: “Якщо місто – це колекція, то які його складові є визначальними для фіксації та збереження пам’яті про нього?”. 

Спільно з відвідувачами спробуємо уявити чим може бути наповнений своєрідний музейний “Ноїв ковчег”, який би мав вмістити в себе місто.

Відповідно до своєї концепції, Музей Міста це музей без постійної колекції. Проте, МуМі розглядає місто як сформовану колекцію, що є не просто випадковим набором людей, речей і явищ, а джерелом для дослідження та встановлення зв’язків між ними. Таким чином, музей досліджує взаємозв’язки і взаємовпливи між містом та його мешканцями. Хоча Музей Міста немає фондосховища, проте команда музею зараз на шляху започаткування документування міста, яке має стати постійним напрямком діяльності МуМі. Цим проектом ми хочемо започаткувати напрацювання концепції колекціонування сьогодення, залучаючи студентів до цього процесу.

.

Коли? 18 та 19 травня 12:00-18:00

Де? Музей Міста, м. Львів, пл. Ринок, 1 (підземелля Ратуші)

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації.

.

Проект реалізується в рамках навчального курсу “Культурна спадщина” у партнерстві Кафедри культурології УКУ та Музею Міста.