Pop Up Museum — це музей на один день, створений локальними мешканцями. Кожен учасник приносить предмет, створює для нього опис та через коротку розповідь ділиться своїм особистим спогадом, пов’язаним з цим предметом. Перший Pop Up Museum, організований Музеєм Міста, присвятили аудіо- та відеотехніці 90-их, про що і свідчить назва stop/play/repeat.

Обираючи цю тему ми керувались думкою, що першою варто обрати таку, яка могла б стосуватись значної кількості людей. Такий формат спілкування з мешканцями, відвідувачами Музею дозволив нам розповісти про інтерактивні та учасницькі види взаємодії, а також розпочати вибудовувати сталий інтерес до діяльності Музею Міста.

Основними візуальними акцентами центральної осі виставки стали з однієї сторони стіна з плакатами українських музичних виконавців і статті з журналу “Клас” з кумирами 90-х, а з іншого боку – експозиція касет і дисків 90-х в арці з підсвіткою. Огляд виставки супроводжувався музикою з касет та дисків, яку забезпечив запрошений dj Bigansky (Юра Беганський). Окрема кімната імітувала квартиру з старими комфортними кріслами, плакатами з героями фільмів і телесеріалів, телевізором та відеомагнітофоном. Тут також експонувалися VHS-касети та можна було переглянути фільми і мультики.

Обов’язково перегляньте фото-звіт та відеосюжет про проєкт.