Простір, в якому кожен та кожна може доєднатися до створення першої виставки Музею Міста “Подорож героя. Останній тиждень літа”.

“Подорож героя. Останній тиждень літа” – виставка про пізнання дитиною міста. Шляхи та траєкторії наших дитячих міських маршрутів формують наше сприйняття міста та нашу агентність у змінах та його розвитку. Фактично це буде виставка про мешканців і мешканок віком 6-12 років, дитинство яких проходить у місті. Фокус зроблений на період дорослішання — часі, коли діти самостійно починають виходити за межі звичних підконтрольних батьками просторів. 

Більшість виставкових наративів пов’язані локально зі Львовом та побудовані на спогадах сучасних містян впродовж середини ХХ – початку ХХІ століть.

Сценарій майбутньої виставки базується на концепції “Подорожі Героя”, введеною Джозефом Кемпбеллом у його книзі “Герой із тисячею облич” (1949 року). Тут будуть сюжети та історії про безпечний простір двору та про місця притягання поза ним, подорож до яких стає справжньою пригодою з подоланням обмежень та власних страхів. Кожна історія завершується поверненням додому з новим досвідом та здобутими трофеями, а головне — новим розумінням себе та міста.

Як доєднатися?

В інтерактивний та партисипативний спосіб запрошуємо стати співучасниками та співкураторами простору, наповнювати майбутню експозицію спогадами, ідеями, досвідами.

Простір є майданчиком та можливістю почути персональні історії, будувати спільну оповідь, включати досвіди різних поколінь, тому свої фотографії, відео, історії та предмети може надати кожен та кожна. Працівники музею опрацюють та збережуть зібрані матеріали, а кураторська група обере найвідповідніші для експонування під час виставки у Музеї Міста.

Лабораторія складається з кімнат та блоків. Кожна частина простору через різні формати та інтеракцію запрошує ділитися інформацією про дитинство у місті.

Проект реалізовується за підтримки програми “Фокус на культуру”.

Більше про об’єкти, які МуМі збирає на виставку – тут: https://citymuseum.lviv.ua/add-objects/

Простори та формати
Планування та Уявляння
Pop up museum
Інтерв’ювання
Сканування
Мапування
Писання
Малювання

Тематичні фокуси матеріалів
Простір
Дитяча субкультура
Колекціонування та обмін
Ігри
Межі та обмеження
Місця притягання
Мобільність
Страхи
Здобуті скарби та нагороди
Герої

Команда проекту
керівниця проекту – Тетяна Бей
концептуальна частина – Христина Бойко, Тетяна Бей 
дизайн – Сергій Петлюк
координація і менеджмент – Олександра Провозін, Світлана Тимків
консультування – Настя Савицька
комунікація – Вікторія Іваскевич

Організатори і партнери

  • Музей Міста
  • Львівська міська рада
  • Фокус на культуру 
  • IVVY SOFT
  • Метамузей
  • Bentko Furniture
  • Радіо Сковорода